Woning kopen Stellendam

Plannen om een woning te kopen in Stellendam? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek heb je toegang tot voldoende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens geniet je hier ook van een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 22.098 woningen (64,1% koophuis, 35,7% huur). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €344.018. Op dit woningportaal blader je door het woningaanbod in Stellendam, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €243.000, de doorsnee verkoopprijs is €344.018.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsStellendam
Postcode3251
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Stellendam mei 2024

In ons overzicht vind je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen andere woningeigenschappen als woninglabel of en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Goedereede, Ouddorp, Herkingen, Melissant of Dirksland.

woning-te-koop-stellendam

Aanbod appartement kopen in Stellendam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 en 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 750 m3 gas en gem. 1970 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Stellendam

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 & 120 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1010 kuub gas en tevens 2600 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Stellendam is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 – 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2760 kWh elektriciteit + 1160 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Stellendam

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 kWh elektra + 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 en 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3960 stroom (kWh) + 1780 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Stellendam

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Stellendam Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Aan de hand van aankoopsom, kosten koper, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Stellendam

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Stellendam en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Stellendam geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 & €2.750. In de lijst hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Stellendam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stellendam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Stellendam

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Stellendam en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Stellendam kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Goeree-Overflakkee vinden we circa 22.098 huizen. De verdeling is als volgt: 19.040 (64,1%) koopwoningen en 3.058 (35,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 133 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €243.000 en de gem. marktprijs is €344.018. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Stellendam. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Stellendam?

Een huishouden in Goeree-Overflakkee gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1220 kuub gas p/jaar en 2940 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (750 m3 gas voor verwarming en warm water en 1970 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1780 m3 per jaar aan gas en 3960 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Stellendam passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Stellendam?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente leven 50.049 personen in 21.138 huishoudens. Het betreft 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 gezinnen zonder kinderen en 7.352 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Stellendam?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Stellendam bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3250, 3251.

Plaats een reactie