Woning kopen Dirksland

Alles weten over woning kopen in Dirksland? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand zijn er voldoende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder kan je hier genieten van een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 22.098 huizen (64,1% koophuis, 35,7% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €344.018. Op dit huizenportaal blader je door het huidige woningaanbod in Dirksland, adressen van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €243.000, de gemiddelde transactieprijs is €344.018.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsDirksland
Postcode3247
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Dirksland juni 2024

Bijgaand tref je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, liggingen extra details als verwarming of parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge of Stad aan ’t Haringvliet.

woning-te-koop-dirksland

Aanbod appartement kopen in Dirksland

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 750 m3 gas en 1970 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Dirksland

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1010 kuub gas en doorgaans 2600 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Dirksland is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 & 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2760 kWh elektra + 1160 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Dirksland

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 – 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3190 kWh elektra & 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 & 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3960 elektra (kWh) en 1780 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Dirksland

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Dirksland zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering te bevestigen. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Dirksland

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Dirksland en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Dirksland geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 & €2.550. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Dirksland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dirksland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Dirksland

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Dirksland en daarbuiten. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Dirksland kopen?

In deze gemeente Goeree-Overflakkee zijn er 22.098 huizen. Je vindt hier circa 19.040 (64,1%) koopwoningen en 3.058 (35,7%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 133 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €243.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €344.018. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dirksland. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Dirksland?

Een woonobject in Goeree-Overflakkee verbruikt gemiddeld 1220 m3 aan gas en 2940 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 kuub aardgas en 1970 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1780 kuub gas en 3960 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Dirksland passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Dirksland?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 50.049 mensen die we kunnen onderverdelen in 21.138 huishoudens. Dit zijn 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 gezinnen zonder kinderen en 7.352 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,32 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Dirksland?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Dirksland laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3247.

Plaats een reactie