Woning kopen Nieuwe-Tonge

Snel een woning kopen in Nieuwe-Tonge? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij vind je hier mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 22.098 huizen (64,1% koop, 35,7% huurhuis). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €344.018. Op Woningassistent.nl bekijk je het woningaanbod in Nieuwe-Tonge, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €243.000, de doorsnee verkoopprijs is €344.018.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsNieuwe-Tonge
Postcode3244
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Nieuwe-Tonge mei 2024

Met onze woningzoeker vind je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als CV-ketel & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Sommelsdijk, Dirksland, Stad aan ’t Haringvliet, Middelharnis of Zwartewaal.

woning-te-koop-nieuwe-tonge

Een appartement kopen in Nieuwe-Tonge

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 750 m3 gas en daarbij 1970 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Nieuwe-Tonge

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1010 kuub gas + 2600 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Nieuwe-Tonge is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 en 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2760 kWh elektra en 1160 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nieuwe-Tonge

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 en 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3190 kWh elektra & 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 – 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3960 elektra (kWh) + 1780 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Nieuwe-Tonge

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Nieuwe-Tonge Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. D.m.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Nieuwe-Tonge

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Nieuwe-Tonge en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Nieuwe-Tonge geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €2.950. In de lijst hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Nieuwe-Tonge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwe-Tonge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nieuwe-Tonge

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Nieuwe-Tonge en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nieuwe-Tonge kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Goeree-Overflakkee registreren wij 22.098 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 19.040 (64,1%) koophuizen en 3.058 (35,7%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 133 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €243.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €344.018. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwe-Tonge. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Nieuwe-Tonge?

Een huishouden in Goeree-Overflakkee kent een gem. verbruik van 1220 kuub gas en 2940 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (750 kuub aardgas en 1970 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1780 kuub gas p/jaar en 3960 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Nieuwe-Tonge passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Nieuwe-Tonge?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 50.049 inwoners die we kunnen onderverdelen in 21.138 huishoudens. Dit zijn 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 huishoudens zonder kinderen en 7.352 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nieuwe-Tonge?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nieuwe-Tonge laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 3244.

Plaats een reactie