Woning kopen Melissant

Van plan om een woning te kopen in Melissant? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de regio bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 22.098 huizen (64,1% koophuis, 35,7% huurhuizen). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €344.018. Op dit huizenportaal bekijk je het beschikbare woningaanbod in Melissant, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €243.000, de gemiddelde huizenprijs is €344.018.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals natuurgebieden, scholen, winkels, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsMelissant
Postcode3248
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Melissant mei 2024

In ons overzicht vind je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Kies op basis van vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als verwarming & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Herkingen, Stellendam, Dirksland, Sommelsdijk of Nieuwe-Tonge.

woning-te-koop-melissant

Eigen appartement kopen in Melissant

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 750 m3 gas en tevens 1970 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Melissant

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1010 kuub gas + 2600 kWh stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Melissant is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 en 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2760 kWh elektra en 1160 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Melissant

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3190 kWh elektra & 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 en 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3960 stroom (kWh) + 1780 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Melissant

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Melissant zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Melissant

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Melissant en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Melissant helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 – €2.800. In onderstaande lijst check je adressen van financieel adviseurs in Melissant.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Melissant. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Melissant

In mei 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Melissant en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Melissant kopen?

In de hele gemeente Goeree-Overflakkee vind je ongeveer 22.098 huizen. Het gaat daarbij om 19.040 (64,1%) koophuizen en 3.058 (35,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 133 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €243.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €344.018. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Melissant. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Melissant?

Een woonobject in Goeree-Overflakkee kent een gem. verbruik van 1220 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2940 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (750 m3 gas voor verwarming en warm water en 1970 kWh elektra. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1780 m3 aan gas en 3960 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Melissant passen duurzame producten zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Melissant?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 50.049 inwoners in 21.138 verschillende gezinnen. Het betreft 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 huishoudens zonder kinderen en 7.352 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Melissant?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Melissant laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 3248.

Plaats een reactie