Woning kopen Herkingen

Plannen om een woning te kopen in Herkingen? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In de regio bestaan er allerhande dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien ontdek je hier een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 22.098 huizen (64,1% koophuis, 35,7% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €344.018. Op dit huizenportaal ontdek je het recente woningaanbod in Herkingen, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €243.000, de gemiddelde verkoopprijs is €344.018.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsHerkingen
Postcode3249
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Herkingen mei 2024

Bijgaand tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Selecteer op ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Stellendam, Goedereede, Melissant, Dirksland & Sommelsdijk.

woning-te-koop-herkingen

Appartementen te koop Herkingen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 – 93 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 750 m3 gas & 1970 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Herkingen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1010 kuub gas en gem. 2600 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Herkingen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 – 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2760 kWh stroom & 1160 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Herkingen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3190 kWh elektra + 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 – 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3960 stroom (kWh) en 1780 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Herkingen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Herkingen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te handelen. Op basis van het bod, kosten koper, spaartegoeden en directe verbouwkosten calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Herkingen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Herkingen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Herkingen helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 & €3.000. In de tabel hieronder check je namen en adressen van financieel adviseurs in Herkingen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Herkingen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Herkingen

In mei 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Herkingen en direct omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Herkingen kopen?

In de buurt van de gemeente Goeree-Overflakkee bestaan er circa 22.098 woningen. We maken onderscheid tussen 19.040 (64,1%) koopwoningen en 3.058 (35,7%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 133 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €243.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €344.018. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Herkingen. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Herkingen?

Een huishouden in Goeree-Overflakkee verbruikt gemiddeld 1220 m3 gas voor verwarming en warm water en 2940 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (750 m3 per jaar aan gas en 1970 kWh stroom. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1780 m3 gas voor verwarming en warm water en 3960 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Herkingen passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Herkingen?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 50.049 inwoners die we kunnen onderverdelen in 21.138 gezinnen. Er wonen 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 gezinnen zonder kinderen en 7.352 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,32 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Herkingen?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Herkingen bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3249.

Plaats een reactie