Woning kopen Sommelsdijk

Jouw volgende woning kopen in Sommelsdijk? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de regio vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 22.098 woningen (64,1% koop, 35,7% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €344.018. Op deze informatieve website tonen wij het huidige woningaanbod in Sommelsdijk, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €243.000, de gemiddelde verkoopprijs is €344.018.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, kinderopvang, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsSommelsdijk
Postcode3245
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Sommelsdijk mei 2024

In onderstaande weergave ontdek je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, woningtypeen additionele aspecten als zuinigheid of en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Dirksland, Melissant, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet & Middelharnis.

woning-te-koop-sommelsdijk

Appartementen te koop Sommelsdijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 en 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 750 m3 gas en 1970 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Sommelsdijk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 – 125 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1010 kuub gas + 2600 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Sommelsdijk is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 & 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2760 kWh elektriciteit en 1160 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Sommelsdijk

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 en 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3190 kWh stroom & 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 en 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3960 elektra (kWh) en 1780 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Sommelsdijk

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Sommelsdijk Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Op basis van het biedbedrag, kosten koper, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Sommelsdijk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Sommelsdijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Sommelsdijk geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 & €3.300. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Sommelsdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sommelsdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Sommelsdijk

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Sommelsdijk en omgeving. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Sommelsdijk kopen?

In de gemeente Goeree-Overflakkee bestaan er circa 22.098 woonhuizen. Het gaat om 19.040 (64,1%) koophuizen en 3.058 (35,7%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 133 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €243.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €344.018. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sommelsdijk. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Sommelsdijk?

Een huishouden in Goeree-Overflakkee heeft een verbruik van gemiddeld 1220 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2940 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 m3 per jaar aan gas en 1970 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1780 m3 aan gas en 3960 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Sommelsdijk passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Sommelsdijk?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 50.049 inwoners in 21.138 huishoudens. Wat meer specifiek: 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 families zonder kinderen en 7.352 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Sommelsdijk?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Sommelsdijk laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 3245.

Plaats een reactie