Woning kopen Beutenaken

Een woning kopen in Beutenaken? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de regio bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien vind je hier een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 6.880 woningen (66,6% koophuis, 33,1% huur). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €354.940. Op Woningassistent.nl check je het recente woningaanbod in Beutenaken, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €244.000, de gemiddelde prijs van een woning is €354.940.
 • In de buurt vind je volop opties zoals natuurgebieden, sportclubs, restaurants, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGulpen-Wittem
PlaatsBeutenaken
Postcode6278
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)14.171
Aantal huishoudens6.546
Aantal huishoudens met kinderen1.940
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen6.880
Aantal koopwoningen5.418
Aantal huurwoningen1.462
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€244.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.940
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Beutenaken juni 2024

In ons overzicht bieden we alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, liggingen meer onderwerpen zoals energieprestaties & parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het woningaanbod Mechelen, Epen, Slenaken, Heijenrath of Reijmerstok.

woning-te-koop-beutenaken

Studio of appartement kopen in Beutenaken

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 104 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas & 2010 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Beutenaken

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 123 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1260 kuub gas en 2890 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Beutenaken is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 98 m2 & 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh stroom + 1430 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Beutenaken

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3160 kWh stroom + 1520 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3730 stroom (kWh) en 1970 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Beutenaken

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Beutenaken Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Aan de hand van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Beutenaken

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Beutenaken en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Beutenaken helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 – €3.300. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Beutenaken.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beutenaken. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Beutenaken

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Beutenaken en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Beutenaken kopen?

In de buurt van de gemeente Gulpen-Wittem zijn er ruim 6.880 huizen. Dit zijn 5.418 (66,6%) koophuizen en 1.462 (33,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 152 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €244.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €354.940. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Beutenaken. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Beutenaken?

Een woning in Gulpen-Wittem gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1440 kuub gas en 3010 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 gas en 2010 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1970 m3 gas voor verwarming en warm water en 3730 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Beutenaken passen duurzame producten zoals vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Beutenaken?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 14.171 personen in 6.546 verschillende gezinnen. Dat betreffen 2.098 eenpersoonshuishoudens, 2.508 families zonder kinderen en 1.940 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,13 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Beutenaken?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Beutenaken bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gulpen-wittem.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 6278.

Plaats een reactie