Woning kopen Heijenrath

Ga je een woning kopen in Heijenrath? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In deze levendige buurt heb je meerdere faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Verder vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 6.880 woningen (66,6% koophuis, 33,1% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €354.940. Op deze website ontdek je het laatste woningaanbod in Heijenrath, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €244.000, de basis verkoopprijs is €354.940.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGulpen-Wittem
PlaatsHeijenrath
Postcode6276
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)14.171
Aantal huishoudens6.546
Aantal huishoudens met kinderen1.940
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen6.880
Aantal koopwoningen5.418
Aantal huurwoningen1.462
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€244.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.940
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Heijenrath april 2024

Onderstaand bekijk je het actuele woningaanbod van april 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid en rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Slenaken, Beutenaken, Reijmerstok, Ingber & Gulpen.

woning-te-koop-heijenrath

Eigen appartement kopen in Heijenrath

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 810 m3 gas en tevens 2010 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Heijenrath

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 109 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas en 2890 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Heijenrath is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 & 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh elektra + 1430 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Heijenrath

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3160 kWh stroom & 1520 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3730 stroom (kWh) en 1970 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Heijenrath

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Heijenrath Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning rond te maken. Gebaseerd op koopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Heijenrath

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Heijenrath en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Heijenrath geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €3.100. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Heijenrath.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heijenrath. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Heijenrath

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Heijenrath en daarbuiten. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Heijenrath kopen?

In de buurt van de gemeente Gulpen-Wittem vind je ongeveer 6.880 huizen. De verdeling is als volgt: 5.418 (66,6%) koophuizen en 1.462 (33,1%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 152 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €244.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €354.940. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heijenrath. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Heijenrath?

Een woonobject in Gulpen-Wittem verbruikt gemiddeld 1440 m3 aan gas en 3010 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 gas en 2010 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1970 m3 per jaar aan gas en 3730 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Heijenrath passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Heijenrath?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 14.171 inwoners in 6.546 gezinnen. Hier wonen 2.098 eenpersoonshuishoudens, 2.508 huishoudens zonder kinderen en 1.940 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,13 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Heijenrath?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Heijenrath bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gulpen-wittem.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6276.

Plaats een reactie