Woning kopen Slenaken

Ga je een woning kopen in Slenaken? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast vind je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 6.880 huizen (66,6% koophuis, 33,1% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €354.940. Op Woningassistent.nl bekijk je het woningaanbod in Slenaken, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €244.000, de gemiddelde verkoopprijs is €354.940.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, winkels, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGulpen-Wittem
PlaatsSlenaken
Postcode6277
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)14.171
Aantal huishoudens6.546
Aantal huishoudens met kinderen1.940
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen6.880
Aantal koopwoningen5.418
Aantal huurwoningen1.462
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€244.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.940
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Slenaken juni 2024

In het overzicht hieronder bieden we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoek op woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtypeen andere eigenschappen zoals energieneutraal en mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Beutenaken, Mechelen, Heijenrath, Reijmerstok of Ingber.

woning-te-koop-slenaken

Eigen appartement kopen in Slenaken

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en daarbij 2010 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Slenaken

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1260 kuub gas + 2890 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Slenaken is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektra & 1430 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Slenaken

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 & 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3160 kWh elektra + 1520 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 & 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3730 stroom (kWh) & 1970 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Slenaken

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat het duidelijk is wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Slenaken Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zal afhangen van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Slenaken

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Slenaken en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Slenaken geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 en €2.800. In het schema hier vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Slenaken.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Slenaken. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Slenaken

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Slenaken en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in Slenaken kopen?

In deze gemeente Gulpen-Wittem vind je ongeveer 6.880 huizen. Dit zijn 5.418 (66,6%) koophuizen en 1.462 (33,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 152 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €244.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €354.940. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Slenaken. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Slenaken?

Een woonhuis in Gulpen-Wittem kent een gem. verbruik van 1440 kuub aardgas en 3010 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 kuub gas en 2010 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1970 m3 gas voor verwarming en warm water en 3730 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Slenaken passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Slenaken?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 14.171 mensen in 6.546 gezinnen. Dat betreffen 2.098 eenpersoonshuishoudens, 2.508 families zonder kinderen en 1.940 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,13 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Slenaken?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Slenaken laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gulpen-wittem.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 6277.

Plaats een reactie