Woning kopen Gulpen-Wittem

Een woning kopen in Gulpen-Wittem? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de nabije omgeving vind je voldoende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 6.880 woningen (66,6% koop, 33,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €354.940. Op dit huizenportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Gulpen-Wittem, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €244.000, de gemiddelde verkoopprijs is €354.940.
 • In de regio zijn veel opties zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)14.171
Aantal huishoudens6.546
Aantal huishoudens met kinderen1.940
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen6.880
Aantal koopwoningen5.418
Aantal huurwoningen1.462
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€244.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.940
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Gulpen-Wittem mei 2024

In het schema hierna vind je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als zuinigheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Vaals, Valkenburg aan de Geul, Eijsden-Margraten, Meerssen of Maastricht.

woning-te-koop-gulpen-wittem

Eigen appartement kopen in Gulpen-Wittem

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en +/- 2010 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Gulpen-Wittem

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 en 125 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1260 kuub gas en 2890 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Gulpen-Wittem is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh stroom + 1430 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Gulpen-Wittem

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 & 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3160 kWh stroom en 1520 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 & 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3730 elektra (kWh) & 1970 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Gulpen-Wittem

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Gulpen-Wittem Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Gulpen-Wittem

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Gulpen-Wittem en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Gulpen-Wittem geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €2.800. In de lijst hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Gulpen-Wittem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gulpen-Wittem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Gulpen-Wittem

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Gulpen-Wittem en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Gulpen-Wittem kopen?

In de hele gemeente Gulpen-Wittem registreren wij 6.880 woonobjecten. Het gaat om 5.418 (66,6%) koopwoningen en 1.462 (33,1%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 152 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €244.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €354.940. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gulpen-Wittem. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Gulpen-Wittem?

Een huis in Gulpen-Wittem verbruikt qua energie gem. zo’n 1440 m3 per jaar aan gas en 3010 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 kuub gas en 2010 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1970 kuub gas p/jaar en 3730 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Gulpen-Wittem passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Gulpen-Wittem?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 14.171 personen in 6.546 huishoudens. Het betreft 2.098 eenpersoonshuishoudens, 2.508 families zonder kinderen en 1.940 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,13 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Gulpen-Wittem?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Gulpen-Wittem zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gulpen-wittem.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 6270, 6271.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie