Woning kopen Epen

Wil je een woning kopen in Epen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de nabije omgeving heb je toegang tot verschillende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 6.880 huizen (66,6% koopwoning, 33,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €354.940. Op deze website bekijk je het huidige woningaanbod in Epen, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €244.000, de gemiddelde woningprijs is €354.940.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGulpen-Wittem
PlaatsEpen
Postcode6285
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)14.171
Aantal huishoudens6.546
Aantal huishoudens met kinderen1.940
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen6.880
Aantal koopwoningen5.418
Aantal huurwoningen1.462
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€244.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.940
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Epen juni 2024

Met onze woningzoeker ontdek je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Kies op basis van aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, liggingen extra details als woninglabel en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Wittem, Eys, Mechelen, Beutenaken of Slenaken.

woning-te-koop-epen

Appartementen te koop Epen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas en tevens 2010 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Epen

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 – 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1260 kuub gas en gem. 2890 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Epen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 & 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh elektriciteit + 1430 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Epen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 & 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3160 kWh stroom + 1520 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3730 stroom (kWh) & 1970 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Epen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Epen zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zal afhangen van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen middelen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Epen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Epen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Epen geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 – €3.000. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Epen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Epen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Epen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Epen en omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Epen kopen?

In de hele gemeente Gulpen-Wittem zijn er ruim 6.880 woningen. Er zijn 5.418 (66,6%) koophuizen en 1.462 (33,1%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 152 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €244.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €354.940. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Epen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Epen?

Een woning in Gulpen-Wittem verbruikt qua energie gem. zo’n 1440 kuub aardgas en 3010 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (810 m3 aan gas en 2010 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1970 m3 gas en 3730 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Epen passen duurzame oplossingen als warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Epen?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 14.171 inwoners die we kunnen onderverdelen in 6.546 gezinnen. Dat betreffen 2.098 eenpersoonshuishoudens, 2.508 gezinnen zonder kinderen en 1.940 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,13 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Epen?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Epen laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.gulpen-wittem.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6285.

Plaats een reactie