Woning kopen Reijmerstok

Plannen om een woning te kopen in Reijmerstok? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de regio heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop tref je hier mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 6.880 huizen (66,6% koophuis, 33,1% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €354.940. Op Woningassistent.nl vind je het beschikbare woningaanbod in Reijmerstok, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €244.000, de basis verkoopprijs is €354.940.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGulpen-Wittem
PlaatsReijmerstok
Postcode6274
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)14.171
Aantal huishoudens6.546
Aantal huishoudens met kinderen1.940
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen6.880
Aantal koopwoningen5.418
Aantal huurwoningen1.462
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€244.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.940
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Reijmerstok juni 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Selecteer op woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in Heijenrath, Slenaken, Ingber, Gulpen en Margraten.

woning-te-koop-reijmerstok

Studio of appartement kopen in Reijmerstok

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas en gem. 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Reijmerstok

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 109 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1260 kuub gas en gem. 2890 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Reijmerstok is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 86 m2 & 111 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh elektra + 1430 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Reijmerstok

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 & 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3160 kWh elektriciteit en 1520 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3730 elektra (kWh) en 1970 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Reijmerstok

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Reijmerstok Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Reijmerstok

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Reijmerstok en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Reijmerstok helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €3.050. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Reijmerstok.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Reijmerstok. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Reijmerstok

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Reijmerstok en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Reijmerstok kopen?

In de hele gemeente Gulpen-Wittem zijn er 6.880 woonobjecten. Hierbij spreken we van 5.418 (66,6%) koophuizen en 1.462 (33,1%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 152 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €244.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €354.940. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Reijmerstok. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Reijmerstok?

Een huis in Gulpen-Wittem kent een gem. verbruik van 1440 kuub gas p/jaar en 3010 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2010 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3730 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Reijmerstok passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Reijmerstok?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 14.171 mensen die we kunnen onderverdelen in 6.546 gezinnen. Het betreft 2.098 eenpersoonshuishoudens, 2.508 families zonder kinderen en 1.940 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,13 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Reijmerstok?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Reijmerstok zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gulpen-wittem.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6274.

Plaats een reactie