Woning kopen Eys

Ga je een woning kopen in Eys? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de buurt zijn er diverse faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast vind je hier een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 6.880 huizen (66,6% koop, 33,1% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €354.940. Op dit woningplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Eys, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €244.000, de gemiddelde huizenprijs is €354.940.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGulpen-Wittem
PlaatsEys
Postcode6287
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)14.171
Aantal huishoudens6.546
Aantal huishoudens met kinderen1.940
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen6.880
Aantal koopwoningen5.418
Aantal huurwoningen1.462
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€244.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.940
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Eys april 2024

In ons overzicht verstrekken we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakteen extra details als CV-ketel en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Elkenrade, Vijlen, Wittem, Epen en Mechelen.

woning-te-koop-eys

Appartement kopen in Eys

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas + 2010 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Eys

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 – 108 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas + 2890 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Eys is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh elektra & 1430 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Eys

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 & 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3160 kWh stroom + 1520 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3730 elektriciteit (kWh) + 1970 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Eys

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra het duidelijk is wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Eys Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Eys

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Eys en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Eys helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 – €2.550. In onderstaande lijst bekijk je adressen van financieel adviseurs in Eys.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eys. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Eys

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Eys en direct omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Eys kopen?

In de gemeente Gulpen-Wittem registreren wij 6.880 woningen. Hierbij spreken we van 5.418 (66,6%) koophuizen en 1.462 (33,1%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 152 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €244.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €354.940. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eys. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Eys?

Een woonobject in Gulpen-Wittem gebruikt gemiddeld 1440 kuub gas en 3010 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 kuub aardgas en 2010 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1970 kuub gas en 3730 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Eys passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Eys?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 14.171 personen die we kunnen onderverdelen in 6.546 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.098 eenpersoonshuishoudens, 2.508 gezinnen zonder kinderen en 1.940 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,13 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Eys?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Eys laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gulpen-wittem.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 6287.

Plaats een reactie