Woning kopen Wittem

Jouw volgende woning kopen in Wittem? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In en rondom deze plek bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 6.880 woningen (66,6% koopwoning, 33,1% huurhuizen). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €354.940. Op dit woningportaal vind je het beschikbare woningaanbod in Wittem, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Er is een mix van kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €244.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €354.940.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, winkels, scholen, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGulpen-Wittem
PlaatsWittem
Postcode6286
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)14.171
Aantal huishoudens6.546
Aantal huishoudens met kinderen1.940
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen6.880
Aantal koopwoningen5.418
Aantal huurwoningen1.462
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€244.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.940
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Wittem juli 2024

Bijgaand verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtype, vraagprijsen additionele aspecten als energielabel en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Eys, Elkenrade, Epen, Mechelen of Beutenaken.

woning-te-koop-wittem

Studio of appartement kopen in Wittem

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 90 m2.
 • Het energiegebruik is circa 810 m3 gas & 2010 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Wittem

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 en 112 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1260 kuub gas & 2890 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Wittem is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh stroom & 1430 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Wittem

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3160 kWh elektra + 1520 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 – 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3730 stroom (kWh) en 1970 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Wittem

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat hij berekend heeft wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Wittem zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Wittem

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Wittem en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Wittem geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €2.800. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Wittem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wittem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Wittem

In juli 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Wittem en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Wittem kopen?

In de buurt van de gemeente Gulpen-Wittem zijn er ruim 6.880 woonhuizen. Hierbij spreken we van 5.418 (66,6%) koopwoningen en 1.462 (33,1%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 152 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €244.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €354.940. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wittem. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Wittem?

Een woonhuis in Gulpen-Wittem verbruikt qua energie gem. zo’n 1440 m3 gas en 3010 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (810 m3 gas en 2010 elektra (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1970 m3 aan gas en 3730 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Wittem passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Wittem?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 14.171 mensen in 6.546 verschillende huishoudens. Dat betreffen 2.098 eenpersoonshuishoudens, 2.508 families zonder kinderen en 1.940 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,13 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Wittem?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Wittem laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gulpen-wittem.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6286.

Plaats een reactie