Woning kopen Vijlen

Jouw volgende woning kopen in Vijlen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt bestaan er veel faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 5.822 huizen (43,9% koop, 53,6% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €284.157. Op dit woningportaal bekijk je het laatste woningaanbod in Vijlen, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €167.000, de gemiddelde woningprijs is €284.157.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVaals
PlaatsVijlen
Postcode6294
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)10.105
Aantal huishoudens5.488
Aantal huishoudens met kinderen1.147
Gemiddelde huishoudensgrootte1,81
Aantal woningen5.822
Aantal koopwoningen3.054
Aantal huurwoningen2.768
Gemiddelde woonoppervlakte109 m2
Gemiddelde WOZ€167.000
Gemiddelde verkoopprijs€284.157
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2530 kWh

Woningaanbod Vijlen juni 2024

In deze lijst blader je door het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek op aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen andere eigenschappen zoals duurzaamheid en de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Lemiers, Valkenburg, Elkenrade, Eys en Wittem.

woning-te-koop-vijlen

Appartementen te koop Vijlen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 880 m3 gas en 1980 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Vijlen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1290 kuub gas & 2640 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Vijlen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 & 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2840 kWh stroom & 1410 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Vijlen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 & 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3010 kWh elektriciteit & 1590 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 – 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 3760 elektra (kWh) + 2200 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Vijlen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Vijlen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Aan de hand van koopsom, kosten koper, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Vijlen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder vind je adressen van taxatie experts en makelaars in Vijlen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Vijlen geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 – €2.950. In de lijst hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vijlen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vijlen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Vijlen

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Vijlen en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Vijlen kopen?

In en rondom de gemeente Vaals registreren wij 5.822 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 3.054 (43,9%) koopwoningen en 2.768 (53,6%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 109 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €167.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €284.157. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vijlen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Vijlen?

Een woonhuis in Vaals heeft een verbruik van gemiddeld 1270 kuub aardgas en 2530 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (880 kuub aardgas en 1980 kWh elektra. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (2200 kuub gas en 3760 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Vijlen passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Vijlen?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 10.105 personen die we kunnen onderverdelen in 5.488 huishoudens. Hier wonen 2.653 eenpersoonshuishoudens, 1.688 huishoudens zonder kinderen en 1.147 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1,81 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Vijlen?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Vijlen laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.vaals.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 6294.

Plaats een reactie