Woning kopen Haarlemmerliede

Jouw volgende woning kopen in Haarlemmerliede? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek bestaan er diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 65.214 woningen (67,2% koopwoning, 32,7% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €470.338. Op deze informatieve website bieden wij het recente woningaanbod in Haarlemmerliede, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €337.000, de gemiddelde prijs van een woning is €470.338.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, winkels, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsHaarlemmerliede
Postcode2064
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Haarlemmerliede mei 2024

In ons overzicht bieden we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, ligging, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieprestaties & aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Spaarnwoude, Santpoort-Noord, Spaarndam, Spaarndam en Overveen.

woning-te-koop-haarlemmerliede

Een appartement kopen in Haarlemmerliede

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en tevens 1990 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Haarlemmerliede

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 105 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1070 kuub gas en doorgaans 3150 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Haarlemmerliede is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 & 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3330 kWh elektriciteit + 1280 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Haarlemmerliede

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 en 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3840 kWh elektriciteit en 1560 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 – 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4480 stroom (kWh) en 1980 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Haarlemmerliede

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer het duidelijk is wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Haarlemmerliede Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Haarlemmerliede

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Haarlemmerliede en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Haarlemmerliede helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 en €3.200. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Haarlemmerliede.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haarlemmerliede. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Haarlemmerliede

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Haarlemmerliede en omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Haarlemmerliede kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Haarlemmermeer bestaan er circa 65.214 huizen. Er zijn 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 115 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €337.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €470.338. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haarlemmerliede. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Haarlemmerliede?

Een huis in Haarlemmermeer verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas p/jaar en 3040 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1990 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1980 kuub aardgas en 4480 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Haarlemmerliede passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Haarlemmerliede?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 156.002 mensen die we kunnen onderverdelen in 65.732 huishoudens. Wat meer specifiek: 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 gezinnen zonder kinderen en 27.254 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,35 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Haarlemmerliede?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Haarlemmerliede realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 2064.

Plaats een reactie