Woning kopen Burgerveen

Wil je een woning kopen in Burgerveen? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand zijn er diverse faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij vind je hier een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 65.214 huizen (67,2% koopwoning, 32,7% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €470.338. Op deze pagina bieden wij het huidige woningaanbod in Burgerveen, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €337.000, de doorsnee verkoopprijs is €470.338.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, winkels, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsBurgerveen
Postcode2154
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Burgerveen juni 2024

In onderstaande weergave vind je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, ligging, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel & rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook huizen te koop in Leimuiderbrug, Weteringbrug, Nieuw-Vennep, Beinsdorp & Boesingheliede.

woning-te-koop-burgerveen

Appartement kopen in Burgerveen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas en tevens 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Burgerveen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 en 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1070 kuub gas en daarbij 3150 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Burgerveen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3330 kWh elektra + 1280 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Burgerveen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3840 kWh elektriciteit + 1560 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4480 stroom (kWh) & 1980 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Burgerveen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Burgerveen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Gebaseerd op aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Burgerveen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van taxatie experts en makelaars in Burgerveen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Burgerveen geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 – €2.500. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Burgerveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Burgerveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Burgerveen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Burgerveen en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Burgerveen kopen?

In de gemeente Haarlemmermeer bestaan er circa 65.214 huizen. Dit zijn 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 115 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €337.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €470.338. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Burgerveen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Burgerveen?

Een huis in Haarlemmermeer verbruikt gemiddeld 1120 m3 aan gas en 3040 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (720 m3 gas en 1990 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1980 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4480 kWh elektra). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Burgerveen passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Burgerveen?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 156.002 mensen die we kunnen onderverdelen in 65.732 huishoudens. Dit zijn 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 families zonder kinderen en 27.254 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Burgerveen?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Burgerveen laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 2154.

Plaats een reactie