Woning kopen Badhoevedorp

Ga je een woning kopen in Badhoevedorp? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 65.214 huizen (67,2% koopwoning, 32,7% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €470.338. Op dit woningplatform bieden wij het recente woningaanbod in Badhoevedorp, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde transactieprijs is €470.338.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals kinderopvang, restaurants, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsBadhoevedorp
Postcode1171
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Badhoevedorp mei 2024

In het overzicht hieronder check je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, liggingen additionele aspecten als verwarming & aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Lijnden, Ouderkerk aan de Amstel, Halfweg, Zwanenburg of Marken.

woning-te-koop-badhoevedorp

Een appartement kopen in Badhoevedorp

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 94 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 720 m3 gas + 1990 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Badhoevedorp

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 en 123 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas en gem. 3150 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Badhoevedorp is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3330 kWh elektra en 1280 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Badhoevedorp

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 en 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3840 kWh elektriciteit + 1560 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 – 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4480 elektra (kWh) + 1980 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Badhoevedorp

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Badhoevedorp Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Badhoevedorp

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van taxatie specialisten en makelaars in Badhoevedorp en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Badhoevedorp geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €3.100. In de lijst hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Badhoevedorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Badhoevedorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Badhoevedorp

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Badhoevedorp en daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Badhoevedorp kopen?

In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer zijn er ruim 65.214 woningen. Je vindt hier circa 48.743 (67,2%) koophuizen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 115 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €337.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €470.338. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Badhoevedorp. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Badhoevedorp?

Een woonobject in Haarlemmermeer heeft een verbruik van gemiddeld 1120 kuub aardgas en 3040 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 gas en 1990 kWh stroom. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1980 kuub gas p/jaar en 4480 kWh electriciteit). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Badhoevedorp passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Badhoevedorp?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 156.002 personen in 65.732 gezinnen. Dit zijn 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 huishoudens zonder kinderen en 27.254 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,35 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Badhoevedorp?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Badhoevedorp laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 1170, 1171.

Plaats een reactie