Woning kopen Lijnden

Jouw aanstaande woning kopen in Lijnden? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast ontdek je hier een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 65.214 huizen (67,2% koophuis, 32,7% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €470.338. Op dit woningportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Lijnden, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €337.000, de gemiddelde woningprijs is €470.338.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, winkels, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsLijnden
Postcode1175
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Lijnden juni 2024

In ons overzicht ontdek je het actuele woningaanbod van juni 2024. Selecteer op bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtypeen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Ouderkerk aan de Amstel, Loosdrecht, Badhoevedorp, Halfweg en Zwanenburg.

woning-te-koop-lijnden

Aanbod appartement kopen in Lijnden

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en gem. 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Lijnden

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 105 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1070 kuub gas en 3150 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Lijnden is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3330 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Lijnden

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 & 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3840 kWh elektra en 1560 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 en 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4480 stroom (kWh) en 1980 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Lijnden

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Lijnden Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering af te ronden. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Lijnden

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Lijnden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Lijnden geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 en €2.500. In het schema hier check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Lijnden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lijnden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Lijnden

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Lijnden en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Lijnden kopen?

In deze gemeente Haarlemmermeer vinden we circa 65.214 huizen. Dit zijn 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 115 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €337.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €470.338. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Lijnden. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Lijnden?

Een woonhuis in Haarlemmermeer gebruikt gemiddeld 1120 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3040 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 kuub gas p/jaar en 1990 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1980 m3 per jaar aan gas en 4480 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Lijnden passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Lijnden?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 156.002 personen in 65.732 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 families zonder kinderen en 27.254 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,35 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Lijnden?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Lijnden bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 1175.

Plaats een reactie