Woning kopen Ouderkerk aan de Amstel

Van plan om een woning te kopen in Ouderkerk aan de Amstel? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek zijn er veel faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 6.301 huizen (54,9% koop, 44,9% huurwoningen). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €554.471. Op deze website bieden wij het laatste woningaanbod in Ouderkerk aan de Amstel, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €435.000, de gemiddelde verkoopprijs is €554.471.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals winkels, scholen, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
PlaatsOuderkerk aan de Amstel
Postcode1191
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)14.026
Aantal huishoudens6.314
Aantal huishoudens met kinderen2.281
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen6.301
Aantal koopwoningen3.764
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€435.000
Gemiddelde verkoopprijs€554.471
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2880 kWh

Woningaanbod Ouderkerk aan de Amstel mei 2024

Met onze woningzoeker ontdek je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek op ligging, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen additionele aspecten als woninglabel of de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Loosdrecht, Kortenhoef, Lijnden, Badhoevedorp & Halfweg.

woning-te-koop-ouderkerk-aan-de-amstel

Aanbod appartement kopen in Ouderkerk aan de Amstel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 970 m3 gas en daarbij 2080 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Ouderkerk aan de Amstel

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 – 124 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1190 kuub gas en daarbij 3150 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Ouderkerk aan de Amstel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 & 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3290 kWh elektriciteit + 1390 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ouderkerk aan de Amstel

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 – 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3870 kWh elektra en 1590 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 4720 elektriciteit (kWh) + 2110 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Ouderkerk aan de Amstel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Ouderkerk aan de Amstel zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering te bevestigen. Aan de hand van koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Ouderkerk aan de Amstel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Ouderkerk aan de Amstel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Ouderkerk aan de Amstel geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 & €3.250. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ouderkerk aan de Amstel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ouderkerk aan de Amstel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Ouderkerk aan de Amstel

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ouderkerk aan de Amstel en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Ouderkerk aan de Amstel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Ouder-Amstel zijn er ruim 6.301 woningen. Dit zijn 3.764 (54,9%) koophuizen en 2.537 (44,9%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 119 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €435.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €554.471. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Ouderkerk aan de Amstel. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Ouderkerk aan de Amstel?

Een woonobject in Ouder-Amstel heeft een verbruik van gemiddeld 1210 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2880 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2080 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2110 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4720 kWh stroom). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Ouderkerk aan de Amstel passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Ouderkerk aan de Amstel?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 14.026 inwoners in 6.314 gezinnen. Het gaat om 2.316 eenpersoonshuishoudens, 1.717 gezinnen zonder kinderen en 2.281 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,2 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Ouderkerk aan de Amstel?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ouderkerk aan de Amstel plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.ouder-amstel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1190, 1191.

Plaats een reactie