Woning kopen Halfweg

Jouw volgende woning kopen in Halfweg? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt bestaan er veel faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 65.214 woningen (67,2% koopwoning, 32,7% huur). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €470.338. Op deze informatieve website tonen wij het woningaanbod in Halfweg, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde woningprijs is €470.338.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals kinderopvang, winkels, sportclubs, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsHalfweg
Postcode1165
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Halfweg juni 2024

In het schema hierna maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaaren additionele aspecten als energieprestaties & parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Badhoevedorp, Lijnden, Zwanenburg, Marken en Uitdam.

woning-te-koop-halfweg

Appartement kopen in Halfweg

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 en 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 720 m3 gas & 1990 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Halfweg

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas en doorgaans 3150 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Halfweg is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3330 kWh elektra + 1280 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Halfweg

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3840 kWh stroom + 1560 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4480 elektriciteit (kWh) + 1980 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Halfweg

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Halfweg Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Halfweg

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Halfweg en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Halfweg helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 en €3.150. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Halfweg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Halfweg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Halfweg

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Halfweg en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Halfweg kopen?

In de hele gemeente Haarlemmermeer bestaan er circa 65.214 woonhuizen. Hierbij spreken we van 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 115 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €337.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €470.338. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Halfweg. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Halfweg?

Een huis in Haarlemmermeer gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1120 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3040 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 gas en 1990 stroom (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1980 m3 gas en 4480 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Halfweg passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Halfweg?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 156.002 personen in 65.732 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 huishoudens zonder kinderen en 27.254 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,35 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Halfweg?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Halfweg zetten. Neem contact op met de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1165.

Plaats een reactie