Woning kopen Zwanenburg

Plannen om een woning te kopen in Zwanenburg? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Daarbij is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 65.214 woningen (67,2% koophuis, 32,7% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €470.338. Op Woningassistent.nl check je het nieuwe woningaanbod in Zwanenburg, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €337.000, de gemiddelde verkoopprijs is €470.338.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsZwanenburg
Postcode1161
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Zwanenburg april 2024

In het schema hierna vind je alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtypeen extra details als energieneutraal of aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Halfweg, Badhoevedorp, Marken, Uitdam en Zuiderwoude.

woning-te-koop-zwanenburg

Appartement kopen in Zwanenburg

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 720 m3 gas en tevens 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Zwanenburg

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1070 kuub gas & 3150 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Zwanenburg is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 – 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3330 kWh elektra + 1280 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Zwanenburg

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 en 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3840 kWh elektra + 1560 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 & 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4480 elektra (kWh) & 1980 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Zwanenburg

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Zwanenburg Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis definitief te regelen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Zwanenburg

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Zwanenburg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Zwanenburg helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 – €2.600. In de opsomming hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Zwanenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwanenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Zwanenburg

Recent (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Zwanenburg en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Zwanenburg kopen?

In de hele gemeente Haarlemmermeer registreren wij 65.214 woningen. Dit zijn 48.743 (67,2%) koophuizen en 16.471 (32,7%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 115 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €337.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €470.338. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwanenburg. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Zwanenburg?

Een huis in Haarlemmermeer heeft een verbruik van gemiddeld 1120 kuub gas p/jaar en 3040 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 1990 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1980 kuub gas en 4480 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Zwanenburg passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Zwanenburg?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 156.002 inwoners in 65.732 huishoudens. Er wonen 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 gezinnen zonder kinderen en 27.254 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,35 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Zwanenburg?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Zwanenburg zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1160, 1161.

Plaats een reactie