Woning kopen Marken

Ga je een woning kopen in Marken? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt heb je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien vind je hier een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 7.411 huizen (69,2% koophuis, 30,7% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €498.206. Op dit huizenplatform ontdek je het actuele woningaanbod in Marken, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €359.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €498.206.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWaterland
PlaatsMarken
Postcode1156
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)17.424
Aantal huishoudens7.558
Aantal huishoudens met kinderen2.769
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen7.411
Aantal koopwoningen6.276
Aantal huurwoningen1.135
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€359.000
Gemiddelde verkoopprijs€498.206
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Marken april 2024

In deze lijst ontdek je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Kies op basis van ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals isolatie en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Zwanenburg, Halfweg, Uitdam, Zuiderwoude of Broek in Waterland.

woning-te-koop-marken

Appartementen te koop Marken

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 840 m3 gas en daarbij 1930 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Marken

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 77 m2 en 115 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en doorgaans 2880 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Marken is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 & 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3010 kWh elektra & 1410 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Marken

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 & 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 kWh elektriciteit + 1530 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 – 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 3900 elektra (kWh) & 1960 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Marken

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Marken zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Door middel van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Marken

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Marken en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Marken geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 en €2.700. In de lijst hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Marken.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Marken. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Marken

Deze maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Marken en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Marken kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Waterland zijn er 7.411 huizen. Het gaat om 6.276 (69,2%) koopwoningen en 1.135 (30,7%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €359.000 en de gem. verkoopprijs is €498.206. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Marken. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Marken?

Een huis in Waterland kent een gem. verbruik van 1340 kuub gas p/jaar en 2970 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (840 kuub gas en 1930 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1960 m3 per jaar aan gas en 3900 kWh elektra). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Marken passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Marken?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 17.424 personen in 7.558 gezinnen. Het betreft 2.334 eenpersoonshuishoudens, 2.455 gezinnen zonder kinderen en 2.769 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Marken?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Marken zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.waterland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 1156.

Plaats een reactie