Woning kopen Beinsdorp

Jouw aanstaande woning kopen in Beinsdorp? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je toegang tot voldoende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook ontdek je hier een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 65.214 woningen (67,2% koopwoning, 32,7% huur). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €470.338. Op dit huizenportaal bekijk je het woningaanbod in Beinsdorp, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Er is een mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €337.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €470.338.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsBeinsdorp
Postcode2144
Netnummer0252 (+31252)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Beinsdorp juni 2024

Met onze huizenzoeker blader je door optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van woningtype, ligging, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als isolatie & parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Nieuw-Vennep, Burgerveen, Boesingheliede, Cruquius & Vijfhuizen.

woning-te-koop-beinsdorp

Eigen appartement kopen in Beinsdorp

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas en +/- 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Beinsdorp

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 125 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas en 3150 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Beinsdorp is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3330 kWh stroom & 1280 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Beinsdorp

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3840 kWh elektra en 1560 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 & 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4480 elektra (kWh) & 1980 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Beinsdorp

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Beinsdorp Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering te bevestigen. Op basis van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Beinsdorp

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Beinsdorp en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Beinsdorp geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 – €2.650. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Beinsdorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beinsdorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Beinsdorp

Recent (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Beinsdorp en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Beinsdorp kopen?

In de hele gemeente Haarlemmermeer vinden we circa 65.214 woningen. Hierbij spreken we van 48.743 (67,2%) koophuizen en 16.471 (32,7%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 115 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €337.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €470.338. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beinsdorp. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Beinsdorp?

Een huis in Haarlemmermeer gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1120 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3040 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (720 kuub gas en 1990 kWh elektra. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1980 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4480 kWh electriciteit). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Beinsdorp passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Beinsdorp?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 156.002 inwoners die we kunnen onderverdelen in 65.732 huishoudens. Wat meer specifiek: 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 gezinnen zonder kinderen en 27.254 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Beinsdorp?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Beinsdorp zetten. Neem contact op met de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 2144.

Plaats een reactie