Woning kopen Boesingheliede

Van plan om een woning te kopen in Boesingheliede? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 65.214 woningen (67,2% koop, 32,7% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €470.338. Op deze informatieve website check je het huidige woningaanbod in Boesingheliede, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €470.338.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals restaurants, scholen, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsBoesingheliede
Postcode2143
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Boesingheliede mei 2024

In onderstaande weergave blader je door alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, liggingen additionele aspecten als energieprestaties of parkeeropties. Bel of mail de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Beinsdorp, Nieuw-Vennep, Cruquius, Vijfhuizen en Zwaanshoek.

woning-te-koop-boesingheliede

Aanbod appartement kopen in Boesingheliede

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 – 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en 1990 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Boesingheliede

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 107 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1070 kuub gas en doorgaans 3150 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Boesingheliede is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 93 m2 – 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3330 kWh elektriciteit + 1280 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Boesingheliede

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3840 kWh stroom en 1560 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 4480 elektra (kWh) en 1980 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Boesingheliede

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Boesingheliede Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. A.d.h.v. het bod, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Boesingheliede

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Boesingheliede en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Boesingheliede geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €2.000 – €2.700. In de lijst hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Boesingheliede.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Boesingheliede. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Boesingheliede

Recent (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Boesingheliede en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Boesingheliede kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Haarlemmermeer bestaan er circa 65.214 woonhuizen. Hierbij spreken we van 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 115 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €337.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €470.338. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Boesingheliede. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Boesingheliede?

Een woonobject in Haarlemmermeer kent een gem. verbruik van 1120 m3 aan gas en 3040 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 m3 per jaar aan gas en 1990 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1980 m3 gas en 4480 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Boesingheliede passen duurzame producten zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Boesingheliede?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 156.002 personen in 65.732 gezinnen. Dit zijn 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 gezinnen zonder kinderen en 27.254 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,35 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Boesingheliede?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Boesingheliede zetten. Neem contact op met de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 2143.

Plaats een reactie