Woning kopen Nieuw-Vennep

Alles weten over woning kopen in Nieuw-Vennep? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving bestaan er voldoende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 65.214 woningen (67,2% koopwoning, 32,7% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €470.338. Op deze informatieve website vind je het beschikbare woningaanbod in Nieuw-Vennep, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde verkoopprijs is €470.338.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsNieuw-Vennep
Postcode2151
Netnummer0252 (+31252)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Nieuw-Vennep mei 2024

Onderstaand vind je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Selecteer op perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, bouwjaar, woningtypeen relevante factoren als energieneutraal & parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Burgerveen, Leimuiderbrug, Beinsdorp, Boesingheliede en Cruquius.

woning-te-koop-nieuw-vennep

Aanbod appartement kopen in Nieuw-Vennep

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 720 m3 gas en +/- 1990 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Nieuw-Vennep

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 & 116 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1070 kuub gas & 3150 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Nieuw-Vennep is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 – 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3330 kWh stroom en 1280 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nieuw-Vennep

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 & 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3840 kWh elektra & 1560 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4480 elektra (kWh) & 1980 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Nieuw-Vennep

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nieuw-Vennep Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Nieuw-Vennep

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Nieuw-Vennep en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Nieuw-Vennep geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 & €2.800. In het schema hier check je namen en adressen van financieel adviseurs in Nieuw-Vennep.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw-Vennep. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nieuw-Vennep

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nieuw-Vennep en in de buurt. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Nieuw-Vennep kopen?

In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer vind je ongeveer 65.214 woonobjecten. Het gaat om 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 115 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €337.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €470.338. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw-Vennep. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Nieuw-Vennep?

Een woning in Haarlemmermeer gebruikt gemiddeld 1120 kuub aardgas en 3040 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 m3 per jaar aan gas en 1990 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1980 m3 gas voor verwarming en warm water en 4480 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Nieuw-Vennep passen duurzame producten zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Nieuw-Vennep?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 156.002 personen in 65.732 verschillende gezinnen. Dat betreffen 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 families zonder kinderen en 27.254 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nieuw-Vennep?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Nieuw-Vennep realiseren. Informeer bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 2150, 2151, 2152, 2153.

Plaats een reactie