Woning kopen Cruquius

Ga je een woning kopen in Cruquius? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder ontdek je hier mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 65.214 woningen (67,2% koop, 32,7% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €470.338. Op dit woningportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Cruquius, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Er is een mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €337.000, de gemiddelde verkoopprijs is €470.338.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals restaurants, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsCruquius
Postcode2142
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Cruquius mei 2024

In onderstaande weergave verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Selecteer op aantal kamers, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als zuinigheid en parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Boesingheliede, Beinsdorp, Vijfhuizen, Zwaanshoek en Hoofddorp.

woning-te-koop-cruquius

Aanbod appartement kopen in Cruquius

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas & 1990 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Cruquius

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 en 118 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1070 kuub gas en +/- 3150 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Cruquius is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3330 kWh elektriciteit en 1280 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Cruquius

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3840 kWh stroom + 1560 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 & 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4480 stroom (kWh) & 1980 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Cruquius

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Cruquius Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Cruquius

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Cruquius en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Cruquius geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 & €2.500. In de volgende weergave bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Cruquius.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Cruquius. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Cruquius

Recent (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Cruquius en direct omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Cruquius kopen?

In de hele gemeente Haarlemmermeer vind je ongeveer 65.214 woningen. Het gaat om 48.743 (67,2%) koophuizen en 16.471 (32,7%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 115 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €337.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €470.338. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Cruquius. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Cruquius?

Een woning in Haarlemmermeer gebruikt gemiddeld 1120 m3 gas voor verwarming en warm water en 3040 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (720 m3 aan gas en 1990 kWh stroom. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1980 m3 gas en 4480 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Cruquius passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Cruquius?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 156.002 inwoners in 65.732 verschillende huishoudens. Het betreft 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 huishoudens zonder kinderen en 27.254 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Cruquius?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Cruquius bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 2142.

Plaats een reactie