Woning kopen Vijfhuizen

Alles weten over woning kopen in Vijfhuizen? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt heb je veel dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 65.214 woningen (67,2% koophuis, 32,7% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €470.338. Op dit woningplatform bekijk je het woningaanbod in Vijfhuizen, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €470.338.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsVijfhuizen
Postcode2141
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Vijfhuizen mei 2024

In deze lijst bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel en aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Cruquius, Boesingheliede, Zwaanshoek, Hoofddorp of Bennebroek.

woning-te-koop-vijfhuizen

Studio of appartement kopen in Vijfhuizen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en tevens 1990 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Vijfhuizen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1070 kuub gas en 3150 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Vijfhuizen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 en 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3330 kWh elektra en 1280 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Vijfhuizen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 en 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3840 kWh elektriciteit + 1560 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 – 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4480 elektra (kWh) + 1980 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Vijfhuizen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Vijfhuizen zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Vijfhuizen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Vijfhuizen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Vijfhuizen geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 en €2.600. In de volgende weergave bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Vijfhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vijfhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Vijfhuizen

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Vijfhuizen en daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Vijfhuizen kopen?

In de gemeente Haarlemmermeer vind je ongeveer 65.214 woonhuizen. Het gaat om 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 115 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €337.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €470.338. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vijfhuizen. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Vijfhuizen?

Een woonhuis in Haarlemmermeer gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas en 3040 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1990 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1980 m3 aan gas en 4480 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Vijfhuizen passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Vijfhuizen?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 156.002 inwoners in 65.732 verschillende huishoudens. Dit zijn 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 families zonder kinderen en 27.254 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,35 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Vijfhuizen?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Vijfhuizen laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 2140, 2141.

Plaats een reactie