Woning kopen Uitdam

Alles weten over woning kopen in Uitdam? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand zijn er allerhande faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder kan je hier genieten van een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 7.411 woningen (69,2% koopwoning, 30,7% huurwoningen). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €498.206. Op deze informatieve website check je het beschikbare woningaanbod in Uitdam, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Er is een mix van starterswoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €359.000, de doorsnee verkoopprijs is €498.206.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWaterland
PlaatsUitdam
Postcode1154
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)17.424
Aantal huishoudens7.558
Aantal huishoudens met kinderen2.769
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen7.411
Aantal koopwoningen6.276
Aantal huurwoningen1.135
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€359.000
Gemiddelde verkoopprijs€498.206
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Uitdam maart 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Marken, Zwanenburg, Zuiderwoude, Broek in Waterland en Katwoude.

woning-te-koop-uitdam

Appartementen te koop Uitdam

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 840 m3 gas en 1930 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Uitdam

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 113 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en +/- 2880 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Uitdam is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 – 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3010 kWh elektra en 1410 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Uitdam

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 en 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3280 kWh elektra + 1530 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3900 elektriciteit (kWh) + 1960 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Uitdam

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Uitdam Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning definitief te regelen. Door middel van het biedbedrag, kosten koper, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Uitdam

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Uitdam en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Uitdam helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 – €2.600. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Uitdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Uitdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Uitdam

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Uitdam en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Uitdam kopen?

In deze gemeente Waterland vind je ongeveer 7.411 woonhuizen. Het gaat daarbij om 6.276 (69,2%) koopwoningen en 1.135 (30,7%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 128 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €359.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €498.206. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Uitdam. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Uitdam?

Een woonobject in Waterland verbruikt gemiddeld 1340 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2970 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (840 m3 gas voor verwarming en warm water en 1930 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1960 m3 per jaar aan gas en 3900 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Uitdam passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Uitdam?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 17.424 inwoners in 7.558 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 2.334 eenpersoonshuishoudens, 2.455 families zonder kinderen en 2.769 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Uitdam?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Uitdam plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.waterland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 1154.

Plaats een reactie