Woning kopen Loosdrecht

Alles weten over woning kopen in Loosdrecht? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek heb je allerhande faciliteiten als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 10.800 huizen (69,1% koophuis, 30,6% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €608.912. Op deze pagina check je het woningaanbod in Loosdrecht, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €409.000, de gemiddelde huizenprijs is €608.912.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWijdemeren
PlaatsLoosdrecht
Postcode1231
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)24.358
Aantal huishoudens10.667
Aantal huishoudens met kinderen3.838
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen10.800
Aantal koopwoningen8.970
Aantal huurwoningen1.830
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€409.000
Gemiddelde verkoopprijs€608.912
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik3130 kWh

Woningaanbod Loosdrecht april 2024

In onderstaande weergave bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakteen relevante factoren als CV-ketel en aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het huizenaanbod in Kortenhoef, s-Graveland, Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden of Badhoevedorp.

woning-te-koop-loosdrecht

Aanbod appartement kopen in Loosdrecht

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 780 m3 gas en +/- 2050 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Loosdrecht

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas + 2880 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Loosdrecht is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3140 kWh elektriciteit & 1420 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Loosdrecht

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3570 kWh stroom en 1620 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 – 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4260 stroom (kWh) + 2110 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Loosdrecht

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl kan je woningen te koop in Loosdrecht zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Loosdrecht

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Loosdrecht en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Loosdrecht geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 – €3.250. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Loosdrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Loosdrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Loosdrecht

In april 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Loosdrecht en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Loosdrecht kopen?

In en rondom de gemeente Wijdemeren bestaan er circa 10.800 woonhuizen. Er zijn 8.970 (69,1%) koophuizen en 1.830 (30,6%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 122 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €409.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €608.912. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Loosdrecht. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Loosdrecht?

Een huis in Wijdemeren kent een gem. verbruik van 1370 m3 aan gas en 3130 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (780 m3 aan gas en 2050 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (2110 kuub gas p/jaar en 4260 elektra (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Loosdrecht passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Loosdrecht?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 24.358 mensen in 10.667 huishoudens. Dat betreffen 3.384 eenpersoonshuishoudens, 3.445 families zonder kinderen en 3.838 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,26 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Loosdrecht?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Loosdrecht laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.wijdemeren.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1230, 1231.

Plaats een reactie