Woning kopen Bosschenhoofd

Snel een woning kopen in Bosschenhoofd? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder vind je hier mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 13.488 woningen (64,8% koopwoning, 35,2% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €353.175. Op dit huizenplatform bieden wij het laatste woningaanbod in Bosschenhoofd, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €259.000, de doorsnee verkoopprijs is €353.175.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals restaurants, kinderopvang, scholen, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHalderberge
PlaatsBosschenhoofd
Postcode4744
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)30.284
Aantal huishoudens13.103
Aantal huishoudens met kinderen4.533
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen13.488
Aantal koopwoningen11.747
Aantal huurwoningen1.741
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€259.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.175
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Bosschenhoofd april 2024

In ons overzicht maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in april 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, liggingen meer onderwerpen zoals energieneutraal en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Oud Gastel, Stampersgat, Hoeven, Zegge & Oudenbosch.

woning-te-koop-bosschenhoofd

Aanbod appartement kopen in Bosschenhoofd

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas en gem. 1910 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Bosschenhoofd

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 – 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en +/- 2690 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Bosschenhoofd is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 – 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh stroom & 1240 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Bosschenhoofd

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 en 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3310 kWh elektriciteit + 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 – 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4130 stroom (kWh) en 1800 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Bosschenhoofd

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Bosschenhoofd zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Door middel van het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Bosschenhoofd

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Bosschenhoofd en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Bosschenhoofd geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €2.750. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bosschenhoofd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bosschenhoofd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Bosschenhoofd

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Bosschenhoofd en daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Bosschenhoofd kopen?

In de buurt van de gemeente Halderberge bestaan er circa 13.488 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 11.747 (64,8%) koopwoningen en 1.741 (35,2%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €259.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €353.175. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bosschenhoofd. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Bosschenhoofd?

Een woonhuis in Halderberge verbruikt gemiddeld 1310 kuub aardgas en 3120 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (740 m3 per jaar aan gas en 1910 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1800 kuub gas p/jaar en 4130 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Bosschenhoofd passen duurzame producten zoals zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Bosschenhoofd?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 30.284 inwoners die we kunnen onderverdelen in 13.103 verschillende huishoudens. Er wonen 3.773 eenpersoonshuishoudens, 4.797 gezinnen zonder kinderen en 4.533 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,28 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Bosschenhoofd?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bosschenhoofd bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.halderberge.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 4744.

Plaats een reactie