Woning kopen Hoeven

Snel een woning kopen in Hoeven? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 13.488 huizen (64,8% koopwoning, 35,2% huurhuizen). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €353.175. Op dit huizenportaal bieden wij het laatste woningaanbod in Hoeven, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €259.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €353.175.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHalderberge
PlaatsHoeven
Postcode4741
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)30.284
Aantal huishoudens13.103
Aantal huishoudens met kinderen4.533
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen13.488
Aantal koopwoningen11.747
Aantal huurwoningen1.741
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€259.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.175
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Hoeven juli 2024

Hieronder bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijsen andere eigenschappen zoals energielabel en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Bosschenhoofd, Oud Gastel, Zegge, Oudenbosch en Moerstraten.

woning-te-koop-hoeven

Studio of appartement kopen in Hoeven

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 – 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 740 m3 gas & 1910 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hoeven

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en daarbij 2690 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Hoeven is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Hoeven

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 – 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3310 kWh elektra en 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 & 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 4130 stroom (kWh) + 1800 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Hoeven

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hoeven Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Hoeven

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Hoeven en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Hoeven geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 en €3.250. In de volgende weergave check je gegevens van financieel adviseurs in Hoeven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoeven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Hoeven

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Hoeven en daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Hoeven kopen?

In de gemeente Halderberge zijn er ruim 13.488 woningen. Het gaat om 11.747 (64,8%) koophuizen en 1.741 (35,2%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €259.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €353.175. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoeven. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hoeven?

Een woonhuis in Halderberge verbruikt qua energie gem. zo’n 1310 kuub aardgas en 3120 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (740 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1800 kuub gas p/jaar en 4130 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Hoeven passen duurzame producten zoals vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Hoeven?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 30.284 inwoners in 13.103 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.773 eenpersoonshuishoudens, 4.797 families zonder kinderen en 4.533 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,28 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Hoeven?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hoeven realiseren. Informeer bij de gemeente (www.halderberge.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4740, 4741.

Plaats een reactie