Woning kopen Zegge

Jouw aanstaande woning kopen in Zegge? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand zijn er voldoende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder is er vlakbij een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 9.916 woningen (66% koophuis, 33,8% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €379.681. Op Woningassistent.nl tonen wij het laatste woningaanbod in Zegge, adressen van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €379.681.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteRucphen
PlaatsZegge
Postcode4735
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)22.878
Aantal huishoudens9.927
Aantal huishoudens met kinderen3.550
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen9.916
Aantal koopwoningen9.091
Aantal huurwoningen825
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.681
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik3550 kWh

Woningaanbod Zegge juni 2024

Met onze woningzoeker blader je door alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energielabel & aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Hoeven, Bosschenhoofd, Oudenbosch, Moerstraten en Heerle.

woning-te-koop-zegge

Appartement kopen in Zegge

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 91 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas & 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Zegge

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 en 120 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1070 kuub gas + 2950 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Zegge is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2930 kWh stroom en 1170 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Zegge

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3440 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4280 stroom (kWh) & 1920 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Zegge

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Zegge Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Zegge

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Zegge en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Zegge geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €2.950. In het schema hier bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Zegge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zegge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Zegge

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Zegge en direct omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Zegge kopen?

In de gemeente Rucphen zijn er ruim 9.916 huizen. Je vindt hier circa 9.091 (66%) koophuizen en 825 (33,8%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 152 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €265.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €379.681. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zegge. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zegge?

Een woning in Rucphen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1500 kuub aardgas en 3550 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 kuub gas en 2140 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1920 m3 aan gas en 4280 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Zegge passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Zegge?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 22.878 personen die we kunnen onderverdelen in 9.927 verschillende gezinnen. Dat betreffen 2.779 eenpersoonshuishoudens, 3.598 gezinnen zonder kinderen en 3.550 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,28 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Zegge?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zegge zetten. Informeer bij de gemeente (www.rucphen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4735.

Plaats een reactie