Woning kopen Oudenbosch

Jouw ideale woning kopen in Oudenbosch? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook vind je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 13.488 huizen (64,8% koopwoning, 35,2% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €353.175. Op Woningassistent.nl ontdek je het laatste woningaanbod in Oudenbosch, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €259.000, de basis verkoopprijs is €353.175.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHalderberge
PlaatsOudenbosch
Postcode4731
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)30.284
Aantal huishoudens13.103
Aantal huishoudens met kinderen4.533
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen13.488
Aantal koopwoningen11.747
Aantal huurwoningen1.741
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€259.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.175
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Oudenbosch juni 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaaren relevante factoren als verwarming of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Zegge, Hoeven, Moerstraten, Heerle en Wouwse Plantage.

woning-te-koop-oudenbosch

Appartement kopen in Oudenbosch

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 740 m3 gas en doorgaans 1910 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Oudenbosch

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en +/- 2690 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Oudenbosch is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh elektriciteit & 1240 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Oudenbosch

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3310 kWh elektriciteit & 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4130 stroom (kWh) & 1800 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Oudenbosch

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Oudenbosch Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Oudenbosch

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Oudenbosch en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Oudenbosch geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €2.950. In het schema hier bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Oudenbosch.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudenbosch. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Oudenbosch

In juni 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Oudenbosch en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oudenbosch kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Halderberge bestaan er circa 13.488 woonhuizen. Het gaat daarbij om 11.747 (64,8%) koophuizen en 1.741 (35,2%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €259.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €353.175. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudenbosch. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Oudenbosch?

Een woonhuis in Halderberge gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1310 m3 gas en 3120 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (740 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1800 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4130 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Oudenbosch passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Oudenbosch?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 30.284 inwoners die we kunnen onderverdelen in 13.103 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.773 eenpersoonshuishoudens, 4.797 families zonder kinderen en 4.533 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,28 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of social media. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Oudenbosch?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Oudenbosch zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.halderberge.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4730, 4731, 4751.

Plaats een reactie