Woning kopen Moerstraten

Een woning kopen in Moerstraten? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder is er vlakbij een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 35.618 huizen (62,3% koop, 37,3% huur). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €315.735. Op deze website bekijk je het huidige woningaanbod in Moerstraten, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €224.000, de gemiddelde woningprijs is €315.735.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals restaurants, sportclubs, winkels, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteRoosendaal
PlaatsMoerstraten
Postcode4727
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)77.251
Aantal huishoudens35.293
Aantal huishoudens met kinderen11.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen35.618
Aantal koopwoningen26.865
Aantal huurwoningen8.753
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€315.735
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Moerstraten april 2024

Bijgaand ontdek je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoom verder in op vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, liggingen additionele aspecten als energieneutraal of parkeermogelijkheden. Bel of mail de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het huizenaanbod in Oudenbosch, Zegge, Heerle, Wouwse Plantage of Nispen.

woning-te-koop-moerstraten

Eigen appartement kopen in Moerstraten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 710 m3 gas & 1880 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Moerstraten

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 & 114 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en gem. 2790 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Moerstraten is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 117 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2970 kWh elektra en 1280 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Moerstraten

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 & 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 3160 kWh elektra & 1510 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4120 stroom (kWh) en 1900 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Moerstraten

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Moerstraten Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Moerstraten

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Moerstraten en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Moerstraten geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 – €2.550. In onderstaande lijst vind je adressen van financieel adviseurs in Moerstraten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Moerstraten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Moerstraten

In april 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Moerstraten en in de buurt. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Moerstraten kopen?

In deze gemeente Roosendaal zijn er ruim 35.618 woningen. Je vindt hier circa 26.865 (62,3%) koophuizen en 8.753 (37,3%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 123 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €224.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €315.735. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Moerstraten. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Moerstraten?

Een huis in Roosendaal verbruikt gemiddeld 1190 m3 gas en 2840 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (710 kuub aardgas en 1880 elektra (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 m3 per jaar aan gas en 4120 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Moerstraten passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Moerstraten?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 77.251 mensen in 35.293 gezinnen. Er wonen 12.755 eenpersoonshuishoudens, 11.015 huishoudens zonder kinderen en 11.523 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,15 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Moerstraten?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Moerstraten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.roosendaal.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 4614, 4727.

Plaats een reactie