Woning kopen Wouwse Plantage

Plannen om een woning te kopen in Wouwse Plantage? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 35.618 woningen (62,3% koop, 37,3% huurwoning). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €315.735. Op deze informatieve website vind je het nieuwe woningaanbod in Wouwse Plantage, gegevens van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van starterswoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €224.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €315.735.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, scholen, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteRoosendaal
PlaatsWouwse Plantage
Postcode4725
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)77.251
Aantal huishoudens35.293
Aantal huishoudens met kinderen11.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen35.618
Aantal koopwoningen26.865
Aantal huurwoningen8.753
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€315.735
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Wouwse Plantage juli 2024

In onderstaande weergave vind je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Selecteer op woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, vraagprijs, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energielabel & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw & Schijf.

woning-te-koop-wouwse-plantage

Aanbod appartement kopen in Wouwse Plantage

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 710 m3 gas en doorgaans 1880 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Wouwse Plantage

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 en 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas en daarbij 2790 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Wouwse Plantage is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 80 m2 en 129 m2.
 • Schatting: er wordt 2970 kWh elektra + 1280 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Wouwse Plantage

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 & 145 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3160 kWh elektriciteit & 1510 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4120 elektriciteit (kWh) & 1900 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Wouwse Plantage

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als het duidelijk is wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Wouwse Plantage Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Door middel van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Wouwse Plantage

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Wouwse Plantage en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Wouwse Plantage helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 & €3.200. In de lijst hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Wouwse Plantage.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wouwse Plantage. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Wouwse Plantage

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Wouwse Plantage en net daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Wouwse Plantage kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Roosendaal vind je ongeveer 35.618 woonhuizen. Dit zijn 26.865 (62,3%) koophuizen en 8.753 (37,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 123 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €224.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €315.735. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wouwse Plantage. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wouwse Plantage?

Een woning in Roosendaal heeft een verbruik van gemiddeld 1190 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2840 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (710 m3 gas voor verwarming en warm water en 1880 stroom (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1900 m3 aan gas en 4120 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Wouwse Plantage passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Wouwse Plantage?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 77.251 mensen die we kunnen onderverdelen in 35.293 huishoudens. Het betreft 12.755 eenpersoonshuishoudens, 11.015 families zonder kinderen en 11.523 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,15 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Wouwse Plantage?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Wouwse Plantage laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.roosendaal.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4725.

Plaats een reactie