Woning kopen Heerle

Plannen om een woning te kopen in Heerle? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio zijn er meerdere faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast ontdek je hier een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 35.618 woningen (62,3% koophuis, 37,3% huur). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €315.735. Op deze website bekijk je het laatste woningaanbod in Heerle, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €224.000, de gemiddelde verkoopprijs is €315.735.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, scholen, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteRoosendaal
PlaatsHeerle
Postcode4726
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)77.251
Aantal huishoudens35.293
Aantal huishoudens met kinderen11.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen35.618
Aantal koopwoningen26.865
Aantal huurwoningen8.753
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€315.735
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Heerle juni 2024

Met onze huizenzoeker blader je door alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek op bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, vraagprijsen andere eigenschappen zoals verwarming en aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het woningaanbod Moerstraten, Oudenbosch, Wouwse Plantage, Nispen of Wouw.

woning-te-koop-heerle

Appartement kopen in Heerle

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 en 100 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 710 m3 gas en 1880 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Heerle

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en daarbij 2790 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Heerle is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 & 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2970 kWh elektra + 1280 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Heerle

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3160 kWh elektra + 1510 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 – 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4120 elektra (kWh) en 1900 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Heerle

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer het duidelijk is wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Heerle Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Heerle

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Heerle en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Heerle geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 – €2.650. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Heerle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heerle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Heerle

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Heerle en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Heerle kopen?

In deze gemeente Roosendaal zijn er ruim 35.618 woonhuizen. Het gaat daarbij om 26.865 (62,3%) koopwoningen en 8.753 (37,3%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 123 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €224.000 en de gem. verkoopprijs is €315.735. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heerle. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heerle?

Een woning in Roosendaal verbruikt gemiddeld 1190 m3 gas en 2840 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (710 kuub aardgas en 1880 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1900 m3 gas en 4120 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Heerle passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Heerle?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 77.251 inwoners in 35.293 huishoudens. Er wonen 12.755 eenpersoonshuishoudens, 11.015 families zonder kinderen en 11.523 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,15 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Heerle?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Heerle laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.roosendaal.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4726.

Plaats een reactie