Woning kopen Hee

Jouw ideale woning kopen in Hee? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In en rondom deze plek zijn er verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens tref je hier een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 2.293 huizen (64% koopwoning, 35,9% huurwoning). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €418.149. Op dit woningplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Hee, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €332.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €418.149.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTerschelling
PlaatsHee
Postcode8882
Netnummer0562 (+31562)
Inwoners (gemeente)4.888
Aantal huishoudens2.550
Aantal huishoudens met kinderen589
Gemiddelde huishoudensgrootte1,88
Aantal woningen2.293
Aantal koopwoningen1.799
Aantal huurwoningen494
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€332.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.149
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Hee maart 2024

In deze lijst verstrekken we het actuele woningaanbod van maart 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energielabel en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Kaard, Baaiduinen, West-Terschelling, Midlum of Wijnaldum.

woning-te-koop-hee

Appartement kopen in Hee

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1140 m3 gas en tevens 2770 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Hee

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1190 kuub gas en +/- 2350 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Hee is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2530 kWh elektriciteit en 1270 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Hee

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 – 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2740 kWh elektriciteit + 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 – 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3250 stroom (kWh) & 1880 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Hee

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Hee Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering te bevestigen. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Hee

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Hee en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Hee geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 – €2.700. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Hee.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hee. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Hee

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Hee en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Hee kopen?

In deze gemeente Terschelling bestaan er circa 2.293 woningen. We maken onderscheid tussen 1.799 (64%) koophuizen en 494 (35,9%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €332.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €418.149. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hee. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hee?

Een woonhuis in Terschelling gebruikt gemiddeld 1490 m3 gas en 2860 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (1140 m3 aan gas en 2770 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1880 m3 gas en 3250 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Hee passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Hee?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 4.888 inwoners in 2.550 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 1.220 eenpersoonshuishoudens, 741 huishoudens zonder kinderen en 589 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 1,88 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hee?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Hee bouwen. Informeer bij de gemeente (www.terschelling.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8882.

Plaats een reactie