Woning kopen Bontebok

Een woning kopen in Bontebok? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt heb je diverse faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder tref je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 23.767 huizen (60% koop, 39,5% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €317.736. Op deze website check je het actuele woningaanbod in Bontebok, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €227.000, de gemiddelde woningprijs is €317.736.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals sportclubs, winkels, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsBontebok
Postcode8415
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Bontebok april 2024

Bijgaand vind je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek op woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energieprestaties en mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Oldeberkoop, Nijeberkoop, Nieuwehorne, Oudehorne of Hoornsterzwaag.

woning-te-koop-bontebok

Een appartement kopen in Bontebok

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 95 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas en doorgaans 1730 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Bontebok

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 123 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en 2440 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bontebok is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2530 kWh elektriciteit & 1210 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Bontebok

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 – 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2730 kWh stroom & 1280 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 & 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 3580 elektra (kWh) & 1790 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Bontebok

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Bontebok Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. D.m.v. woningwaarde, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Bontebok

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Bontebok en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Bontebok geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €2.600. In onderstaande lijst check je namen en adressen van financieel adviseurs in Bontebok.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bontebok. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Bontebok

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Bontebok en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Bontebok kopen?

In deze gemeente Heerenveen registreren wij 23.767 huizen. We maken onderscheid tussen 18.088 (60%) koopwoningen en 5.679 (39,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 127 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €227.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €317.736. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Bontebok. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Bontebok?

Een huis in Heerenveen verbruikt qua energie gem. zo’n 1280 kuub gas p/jaar en 2680 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 kuub gas en 1730 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1790 m3 gas voor verwarming en warm water en 3580 elektra (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Bontebok passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Bontebok?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 50.493 personen in 22.895 huishoudens. Wat meer specifiek: 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 gezinnen zonder kinderen en 7.614 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Bontebok?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Bontebok laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.heerenveen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8415.

Plaats een reactie