Woning kopen Oldeberkoop

Snel een woning kopen in Oldeberkoop? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. Op korte afstand vind je uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 11.419 huizen (67,2% koop, 32,6% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €319.631. Op dit huizenportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Oldeberkoop, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €214.000, de gemiddelde woningprijs is €319.631.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteOoststellingwerf
PlaatsOldeberkoop
Postcode8421
Netnummer0516 (+31516)
Inwoners (gemeente)25.469
Aantal huishoudens11.255
Aantal huishoudens met kinderen3.675
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen11.419
Aantal koopwoningen10.292
Aantal huurwoningen1.127
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.631
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Oldeberkoop april 2024

In onderstaande weergave check je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energieneutraal of rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Nijeberkoop, Makkinga, Bontebok, Nieuwehorne of Oudehorne.

woning-te-koop-oldeberkoop

Appartementen te koop Oldeberkoop

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 800 m3 gas en 1720 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Oldeberkoop

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 113 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en daarbij 2080 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Oldeberkoop is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 – 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2170 kWh stroom en 1330 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Oldeberkoop

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 & 145 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2650 kWh elektriciteit & 1350 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3440 elektra (kWh) + 1790 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Oldeberkoop

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Oldeberkoop Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering definitief te regelen. D.m.v. het bod, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Oldeberkoop

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder bekijk je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oldeberkoop en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Oldeberkoop helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €2.550. In het schema hier tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Oldeberkoop.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oldeberkoop. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Oldeberkoop

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Oldeberkoop en omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Oldeberkoop kopen?

In en rondom de gemeente Ooststellingwerf registreren wij 11.419 woningen. Hierbij spreken we van 10.292 (67,2%) koophuizen en 1.127 (32,6%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 123 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €214.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €319.631. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Oldeberkoop. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oldeberkoop?

Een woonobject in Ooststellingwerf verbruikt qua energie gem. zo’n 1470 m3 gas en 2760 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (800 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1720 stroom (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1790 kuub gas p/jaar en 3440 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Oldeberkoop passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Oldeberkoop?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 25.469 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.255 huishoudens. Het gaat om 3.700 eenpersoonshuishoudens, 3.880 huishoudens zonder kinderen en 3.675 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Oldeberkoop?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Oldeberkoop laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.ooststellingwerf.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8420, 8421.

Plaats een reactie