Woning kopen Nijeberkoop

Snel een woning kopen in Nijeberkoop? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In de buurt heb je voldoende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens tref je hier een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.419 huizen (67,2% koopwoning, 32,6% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €319.631. Op deze informatieve website bekijk je het beschikbare woningaanbod in Nijeberkoop, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €214.000, de gemiddelde huizenprijs is €319.631.
 • In de regio zijn veel opties zoals restaurants, scholen, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteOoststellingwerf
PlaatsNijeberkoop
Postcode8422
Netnummer0516 (+31516)
Inwoners (gemeente)25.469
Aantal huishoudens11.255
Aantal huishoudens met kinderen3.675
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen11.419
Aantal koopwoningen10.292
Aantal huurwoningen1.127
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.631
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Nijeberkoop juli 2024

Bijgaand check je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, ligging, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen relevante factoren als energieneutraal en de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Makkinga, Elsloo, Oldeberkoop, Bontebok en Nieuwehorne.

woning-te-koop-nijeberkoop

Eigen appartement kopen in Nijeberkoop

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 en 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en +/- 1720 kWh stroom.

Rijtjeshuis Nijeberkoop

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 111 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en +/- 2080 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nijeberkoop is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 & 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2170 kWh elektra & 1330 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nijeberkoop

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 en 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2650 kWh elektra + 1350 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3440 elektra (kWh) + 1790 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Nijeberkoop

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je woningen te koop in Nijeberkoop Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de koop te bevestigen. Op basis van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Nijeberkoop

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Nijeberkoop en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Nijeberkoop geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 en €2.700. In de opsomming hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Nijeberkoop.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijeberkoop. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Nijeberkoop

Deze maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Nijeberkoop en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Nijeberkoop kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Ooststellingwerf zijn er 11.419 huizen. De verdeling is als volgt: 10.292 (67,2%) koophuizen en 1.127 (32,6%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 123 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €214.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €319.631. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijeberkoop. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Nijeberkoop?

Een woonobject in Ooststellingwerf gebruikt gemiddeld 1470 m3 aan gas en 2760 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (800 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1720 elektra (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1790 kuub gas p/jaar en 3440 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Nijeberkoop passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Nijeberkoop?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 25.469 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.255 huishoudens. Dit zijn 3.700 eenpersoonshuishoudens, 3.880 huishoudens zonder kinderen en 3.675 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nijeberkoop?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nijeberkoop bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.ooststellingwerf.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8422.

Plaats een reactie