Woning kopen Nieuwehorne

Jouw ideale woning kopen in Nieuwehorne? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de regio bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 23.767 huizen (60% koopwoning, 39,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €317.736. Op dit woningplatform bieden wij het recente woningaanbod in Nieuwehorne, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €227.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €317.736.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsNieuwehorne
Postcode8414
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Nieuwehorne juli 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel & mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het woningaanbod Bontebok, Oldeberkoop, Oudehorne, Hoornsterzwaag of Jubbega.

woning-te-koop-nieuwehorne

Aanbod appartement kopen in Nieuwehorne

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en +/- 1730 kWh stroom.

Rijtjeshuis Nieuwehorne

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 120 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas + 2440 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Nieuwehorne is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2530 kWh elektra + 1210 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nieuwehorne

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 & 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2730 kWh elektriciteit + 1280 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3580 elektriciteit (kWh) & 1790 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Nieuwehorne

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Nieuwehorne Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Nieuwehorne

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Nieuwehorne en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Nieuwehorne helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 & €2.550. In de tabel hieronder bekijk je adressen van financieel adviseurs in Nieuwehorne.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwehorne. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Nieuwehorne

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Nieuwehorne en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Nieuwehorne kopen?

In de buurt van de gemeente Heerenveen vinden we circa 23.767 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 18.088 (60%) koopwoningen en 5.679 (39,5%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 127 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €227.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €317.736. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwehorne. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nieuwehorne?

Een woning in Heerenveen verbruikt qua energie gem. zo’n 1280 m3 aan gas en 2680 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 aan gas en 1730 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1790 m3 gas en 3580 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Nieuwehorne passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Nieuwehorne?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 50.493 mensen die we kunnen onderverdelen in 22.895 huishoudens. Dit zijn 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 families zonder kinderen en 7.614 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,18 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Nieuwehorne?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Nieuwehorne plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.heerenveen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 8414.

Plaats een reactie