Woning kopen Wolvega

Een woning kopen in Wolvega? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In deze levendige buurt zijn er meerdere voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 11.757 woningen (64,6% koopwoning, 35,2% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €318.872. Op dit woningplatform bekijk je het huidige woningaanbod in Wolvega, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €211.000, de gemiddelde transactieprijs is €318.872.
 • In de regio zijn veel opties zoals sportclubs, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsWolvega
Postcode8471
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Wolvega juli 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met alle huizen die te koop staan in juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren meer onderwerpen zoals duurzaamheid en rolstoelvriendelijk. Neem contact op met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Oldeholtpade, Nijeholtpade, Nieuwebrug, Haskerdijken en Vegelinsoord.

woning-te-koop-wolvega

Appartement kopen in Wolvega

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 850 m3 gas en +/- 1760 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Wolvega

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 en 106 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1140 kuub gas en daarbij 2360 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Wolvega is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 – 125 m2.
 • Schatting: er wordt 2420 kWh elektra + 1240 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Wolvega

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 & 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2680 kWh elektra + 1290 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 en 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3620 elektra (kWh) en 1810 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Wolvega

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je woningen te koop in Wolvega Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Wolvega

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Wolvega en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Wolvega geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 – €3.150. In de volgende weergave tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Wolvega.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wolvega. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Wolvega

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Wolvega en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Wolvega kopen?

In de gemeente Weststellingwerf registreren wij 11.757 woonobjecten. Er zijn 10.409 (64,6%) koophuizen en 1.348 (35,2%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 145 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €211.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €318.872. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wolvega. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Wolvega?

Een woning in Weststellingwerf verbruikt gemiddeld 1430 m3 gas voor verwarming en warm water en 2900 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 m3 aan gas en 1760 elektra (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1810 m3 gas voor verwarming en warm water en 3620 kWh elektra). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Wolvega passen duurzame producten zoals warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Wolvega?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 25.914 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.356 gezinnen. Het betreft 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 families zonder kinderen en 3.782 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,24 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wolvega?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Wolvega bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 8470, 8471, 8472.

Plaats een reactie