Woning kopen Oldeholtpade

Jouw volgende woning kopen in Oldeholtpade? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving heb je veel voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 11.757 woningen (64,6% koophuis, 35,2% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €318.872. Op dit huizenplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Oldeholtpade, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €211.000, de basis verkoopprijs is €318.872.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals sportclubs, kinderopvang, scholen, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsOldeholtpade
Postcode8474
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Oldeholtpade juli 2024

In deze lijst bieden we alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtypeen relevante factoren als duurzaamheid of aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Nijeholtpade, Ter Idzard, Wolvega, Nieuwebrug en Haskerdijken.

woning-te-koop-oldeholtpade

Eigen appartement kopen in Oldeholtpade

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en gem. 1760 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Oldeholtpade

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 & 113 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1140 kuub gas en daarbij 2360 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Oldeholtpade is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 116 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2420 kWh stroom en 1240 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oldeholtpade

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 & 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2680 kWh elektra en 1290 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3620 elektriciteit (kWh) en 1810 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Oldeholtpade

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Oldeholtpade Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te ronden. A.d.h.v. het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Oldeholtpade

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel bieden wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Oldeholtpade en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Oldeholtpade geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €2.650. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Oldeholtpade.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oldeholtpade. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Oldeholtpade

Deze maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Oldeholtpade en net daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Oldeholtpade kopen?

In deze gemeente Weststellingwerf zijn er 11.757 woningen. De verdeling is als volgt: 10.409 (64,6%) koopwoningen en 1.348 (35,2%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 145 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €211.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €318.872. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oldeholtpade. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Oldeholtpade?

Een woning in Weststellingwerf verbruikt qua energie gem. zo’n 1430 kuub aardgas en 2900 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 m3 aan gas en 1760 kWh elektra. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3620 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Oldeholtpade passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Oldeholtpade?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 25.914 personen die we kunnen onderverdelen in 11.356 gezinnen. Het gaat om 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 huishoudens zonder kinderen en 3.782 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,24 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Oldeholtpade?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Oldeholtpade bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 8474.

Plaats een reactie