Woning kopen Terband

Snel een woning kopen in Terband? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving vind je voldoende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 23.767 huizen (60% koop, 39,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €317.736. Op deze website vind je het recente woningaanbod in Terband, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €227.000, de gemiddelde transactieprijs is €317.736.
 • In de regio zijn veel opties zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsTerband
Postcode8449
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Terband juli 2024

In ons overzicht verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijsen andere woningeigenschappen als woninglabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Oudeschoot, Nieuweschoot, Oude Willem, Wateren & Zorgvlied.

woning-te-koop-terband

Eigen appartement kopen in Terband

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas en +/- 1730 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Terband

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas en +/- 2440 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Terband is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2530 kWh elektra en 1210 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Terband

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 & 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2730 kWh elektra & 1280 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3580 elektra (kWh) en 1790 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Terband

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Terband Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. Aan de hand van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Terband

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Terband en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Terband geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 & €2.750. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Terband.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Terband. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Terband

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Terband en net daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Terband kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Heerenveen zijn er 23.767 woonhuizen. Dit zijn 18.088 (60%) koopwoningen en 5.679 (39,5%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 127 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €227.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €317.736. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Terband. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Terband?

Een huishouden in Heerenveen kent een gem. verbruik van 1280 m3 per jaar aan gas en 2680 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 aan gas en 1730 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1790 m3 per jaar aan gas en 3580 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in Terband passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Terband?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 50.493 personen in 22.895 gezinnen. Wat meer specifiek: 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 gezinnen zonder kinderen en 7.614 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Terband?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Terband realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.heerenveen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 8449.

Plaats een reactie