Woning kopen Oude Willem

Wil je een woning kopen in Oude Willem? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In de buurt zijn er allerhande voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 8.553 huizen (74,3% koophuis, 25,6% huurwoning). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €386.678. Op deze pagina tonen wij het nieuwe woningaanbod in Oude Willem, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €278.000, de gemiddelde transactieprijs is €386.678.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsOude Willem
Postcode8439
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Oude Willem april 2024

Hieronder blader je door de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijsen relevante factoren als zuinigheid en en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Terband, Oudeschoot, Wateren, Zorgvlied & Donkerbroek.

woning-te-koop-oude-willem

Appartementen te koop Oude Willem

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 890 m3 gas & 2060 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Oude Willem

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 107 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas en +/- 2090 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Oude Willem is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 en 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2240 kWh stroom & 1300 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oude Willem

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2880 kWh elektriciteit & 1370 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3670 elektriciteit (kWh) & 1970 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Oude Willem

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Oude Willem Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Oude Willem

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oude Willem en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Oude Willem geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 – €3.000. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Oude Willem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oude Willem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Oude Willem

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Oude Willem en direct omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Oude Willem kopen?

In de gemeente Westerveld bestaan er circa 8.553 woonobjecten. Je vindt hier circa 7.744 (74,3%) koophuizen en 809 (25,6%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 190 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €278.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €386.678. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Oude Willem. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Oude Willem?

Een woonhuis in Westerveld heeft een verbruik van gemiddeld 1600 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3080 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2060 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1970 kuub gas en 3670 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Oude Willem passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Oude Willem?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 19.460 personen die we kunnen onderverdelen in 8.728 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 gezinnen zonder kinderen en 2.570 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,17 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Oude Willem?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Oude Willem realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 8439.

Plaats een reactie