Woning kopen Zorgvlied

Ga je een woning kopen in Zorgvlied? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In de buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens is er vlakbij een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 8.553 huizen (74,3% koopwoning, 25,6% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €386.678. Op dit woningportaal blader je door het woningaanbod in Zorgvlied, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €278.000, de gemiddelde transactieprijs is €386.678.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, winkels, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsZorgvlied
Postcode8437
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Zorgvlied juni 2024

Onderstaand bekijk je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, vraagprijsen extra details als energielabel en en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Wateren, Oude Willem, Donkerbroek, Waskemeer of Haulerwijk.

woning-te-koop-zorgvlied

Eigen appartement kopen in Zorgvlied

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 – 95 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas en doorgaans 2060 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Zorgvlied

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 112 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas en 2090 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Zorgvlied is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2240 kWh elektra en 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Zorgvlied

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2880 kWh stroom + 1370 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 – 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3670 elektra (kWh) + 1970 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Zorgvlied

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je weet wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Zorgvlied Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Zorgvlied

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Zorgvlied en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Zorgvlied geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 – €3.100. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Zorgvlied.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zorgvlied. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Zorgvlied

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Zorgvlied en omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Zorgvlied kopen?

In de hele gemeente Westerveld vind je ongeveer 8.553 woningen. Je vindt hier circa 7.744 (74,3%) koopwoningen en 809 (25,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 190 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €278.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €386.678. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zorgvlied. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Zorgvlied?

Een woning in Westerveld gebruikt gemiddeld 1600 kuub gas en 3080 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (890 kuub gas en 2060 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1970 kuub gas p/jaar en 3670 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Zorgvlied passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Zorgvlied?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 19.460 mensen die we kunnen onderverdelen in 8.728 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 gezinnen zonder kinderen en 2.570 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,17 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Zorgvlied?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Zorgvlied plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8437.

Plaats een reactie