Woning kopen Heesbeen

Jouw aanstaande woning kopen in Heesbeen? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt heb je veel faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder ontdek je hier een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 19.357 huizen (67,6% koopwoning, 32,4% huur). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €411.890. Op deze informatieve website bekijk je het nieuwe woningaanbod in Heesbeen, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €293.000, de gemiddelde prijs van een woning is €411.890.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeusden
PlaatsHeesbeen
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)44.692
Aantal huishoudens19.095
Aantal huishoudens met kinderen7.002
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen19.357
Aantal koopwoningen16.431
Aantal huurwoningen2.926
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.890
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Heesbeen april 2024

In het schema hierna blader je door de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, liggingen relevante factoren als energieneutraal en en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Herpt, Oudheusden, Hedikhuizen, Doeveren en Haarsteeg.

woning-te-koop-heesbeen

Appartement kopen in Heesbeen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 95 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 750 m3 gas en tevens 2080 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Heesbeen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas & 3020 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Heesbeen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 kWh stroom & 1320 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Heesbeen

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3520 kWh stroom + 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 – 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4450 elektra (kWh) en 1970 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Heesbeen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Heesbeen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Heesbeen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Heesbeen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Heesbeen geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 en €3.100. In onderstaande lijst tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Heesbeen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heesbeen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Heesbeen

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Heesbeen en direct omgeving. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Heesbeen kopen?

In en rondom de gemeente Heusden zijn er 19.357 woonobjecten. Het gaat daarbij om 16.431 (67,6%) koophuizen en 2.926 (32,4%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 139 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €293.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €411.890. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heesbeen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Heesbeen?

Een woning in Heusden verbruikt qua energie gem. zo’n 1320 m3 gas en 3240 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (750 kuub aardgas en 2080 kWh stroom. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1970 m3 per jaar aan gas en 4450 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Heesbeen passen duurzame producten zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Heesbeen?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 44.692 personen in 19.095 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.594 eenpersoonshuishoudens, 6.499 families zonder kinderen en 7.002 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Heesbeen?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Heesbeen plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.heusden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5256.

Plaats een reactie