Woning kopen Herpt

Snel een woning kopen in Herpt? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand vind je meerdere faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast tref je hier mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 19.357 huizen (67,6% koophuis, 32,4% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €411.890. Op dit woningplatform bieden wij het woningaanbod in Herpt, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €293.000, de gemiddelde huizenprijs is €411.890.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeusden
PlaatsHerpt
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)44.692
Aantal huishoudens19.095
Aantal huishoudens met kinderen7.002
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen19.357
Aantal koopwoningen16.431
Aantal huurwoningen2.926
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.890
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Herpt april 2024

In het overzicht hieronder tref je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek op woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energieneutraal en aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het actuele woningaanbod in Oudheusden, Berlicum, Heesbeen, Hedikhuizen & Doeveren.

woning-te-koop-herpt

Studio of appartement kopen in Herpt

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 750 m3 gas + 2080 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Herpt

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 117 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas en +/- 3020 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Herpt is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 116 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 kWh elektriciteit en 1320 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Herpt

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 en 143 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3520 kWh stroom en 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4450 stroom (kWh) en 1970 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Herpt

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Herpt zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Op basis van woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Herpt

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Herpt en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Herpt geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 – €2.900. In de volgende weergave check je gegevens van financieel adviseurs in Herpt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Herpt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Herpt

In april 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Herpt en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Herpt kopen?

In de hele gemeente Heusden zijn er 19.357 woonhuizen. Je vindt hier circa 16.431 (67,6%) koopwoningen en 2.926 (32,4%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 139 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €293.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €411.890. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Herpt. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Herpt?

Een woonobject in Heusden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1320 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3240 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (750 m3 per jaar aan gas en 2080 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4450 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Herpt passen duurzame producten zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Herpt?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 44.692 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.095 verschillende huishoudens. Het betreft 5.594 eenpersoonshuishoudens, 6.499 families zonder kinderen en 7.002 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Herpt?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Herpt laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.heusden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 5256.

Plaats een reactie