Woning kopen Oudheusden

Ga je een woning kopen in Oudheusden? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio vind je diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij tref je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 19.357 huizen (67,6% koopwoning, 32,4% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €411.890. Op dit huizenportaal ontdek je het laatste woningaanbod in Oudheusden, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €293.000, de gemiddelde woningprijs is €411.890.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals restaurants, sportclubs, winkels, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeusden
PlaatsOudheusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)44.692
Aantal huishoudens19.095
Aantal huishoudens met kinderen7.002
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen19.357
Aantal koopwoningen16.431
Aantal huurwoningen2.926
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.890
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Oudheusden juni 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als isolatie of parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Berlicum, Cromvoirt, Herpt, Heesbeen & Hedikhuizen.

woning-te-koop-oudheusden

Studio of appartement kopen in Oudheusden

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas + 2080 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Oudheusden

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas en doorgaans 3020 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Oudheusden is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 99 m2 en 115 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3190 kWh elektra + 1320 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oudheusden

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 & 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3520 kWh elektra + 1480 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4450 elektriciteit (kWh) + 1970 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Oudheusden

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je weet wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Oudheusden Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Oudheusden

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oudheusden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Oudheusden geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €2.600. In de opsomming hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Oudheusden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudheusden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Oudheusden

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Oudheusden en in de buurt. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Oudheusden kopen?

In de buurt van de gemeente Heusden zijn er 19.357 woonhuizen. Hierbij spreken we van 16.431 (67,6%) koopwoningen en 2.926 (32,4%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 139 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €293.000 en de gem. verkoopprijs is €411.890. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudheusden. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oudheusden?

Een huis in Heusden verbruikt qua energie gem. zo’n 1320 m3 aan gas en 3240 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (750 m3 gas en 2080 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1970 m3 gas voor verwarming en warm water en 4450 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Oudheusden passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Oudheusden?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 44.692 personen die we kunnen onderverdelen in 19.095 gezinnen. Er wonen 5.594 eenpersoonshuishoudens, 6.499 huishoudens zonder kinderen en 7.002 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of social media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Oudheusden?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oudheusden laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.heusden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 5256.

Plaats een reactie